Slippers en een muts bij -20
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Alida
26 Januari 2010 | Moldavië, Chisinau
Gister sprak ik met mijn oma over de kou en de sneeuw. Wetenschappers hadden in Nederland gezegd dat je tegen de kou het best je hoofd kan bedekken, want via je hoofd verlies je de meeste warmte.
Dat wisten de Moldaven al jaren, vanaf de herfst gaat de muts op, en die gaat pas weer af in het voorjaar. Een muts wordt hier belangrijker gezien als een sjaal, en veel belangrijker dan wanten. Zonder muts, ben je zeker de volgende dag ziek, tenminste daar waarschuwt iedereen me voor. k heb me degelijk voorbereid en zelfs een muts gekocht in Nederland terwijl ik zelf nooit mutsen draag. In een vlaag van verstandsverbijstering, want mutsen kun je hier natuurlijk in alle soorten, maten, kleuren en smaken kopen Maar goed niemand heeft hier zo’n mooie paarse muts als ik heb!
Afgelopen week moest ik de stad in. Er ligt overal sneeuw en het was iets van -8. Na 5 minuten had ik het door. Ik was de enige zonder hoofddeksel. Maar goed, vanochtend zag ik -20 op de thermometer. Ik heb er een foto van gemaakt, want het is het koudste dat ik tot nu toe heb meegemaakt. Het moet ook niet kouder worden, wat de thermometer gaat niet verder. :) Ik zal dan toch maar m’n muts dragen. Het nadeel: statisch haar. Het voordeel: geen gezeur aan m’n hoofd van mensen die me voorspellen dat ik morgen ziek ben. Of hoe een teamgenootje het zo aardig zei: “Doe een muts op anders zitten we volgende week op je begrafenis brood en sarmale (rijst in wijnbladeren) te eten.”
26 Januari 2010 - 20:14
Marjolijn:
Sterkte met de kou. Hang de thermometer in suikerwater dan vriest ie niet kapot (volgens Klara)
En heb je ook een foto van jezelf met paarse muts.
Trouwens het was vanochtend vroeg in de Keizersstaat -10, dat heb ik nog nooit gezien hier in Haarlem. -
14 Februari 2010 - 12:41
Tamara:
Heeey, das wel heel wat anders dan hier in Nederland. Hier lopen ze al te miepen dat er 5 cm sneeuw ligt. Hoewel, ik moet toegeven, voor Nederlandse maatstaven is het behoorlijk koud inderdaad.
Vandaag weer sneeuw en ik ben maar 2 keer van mijn fiets gevallen op de ijsbaan naar mijn werk. Gek genoeg dat het laagje sneeuw bijna weg was en het het een beetje regende.
De eerste keer was in een bocht, waar ik rustig overheen wou, waarvan het effect was dat ik hier lag en mijn fiets een halve meter verder. De volgende valpartij was na de volgende bocht om en afremmend omdat op die heerlijke veiligheidsheuvels bij ons in de straat een nat ijslaagje lag waar ik niet meer overheen durfde. Dus ik remmen... Maar het asfalt was bevroren... Daar lag ik dan weer, mijn tas een halve meter achter me, ik op mijn billen op het asfaltijslaagje en mijn fiets wou zonder mij de ijsheuveltjes over gaan.
Een blauwe plek, vind je het knap of niet?
Trouwens Alida: Denk je wel een beetje om jezelf met die kou?! Wel een muts opdoen hoor!! ;) ;)