De brug over de Nistru
Blijf op de hoogte en volg Alida
23 Maart 2008 | Moldavië, Chisinau
Toen ik deze week de kans kreeg om naar de stad te gaan heb ik dat natuurlijk gedaan! We gingen per minibus. Ik heb echt nog nooit zo’n gammel bakblik op wielen gezien! Eenmaal bij de rivier was ik de rit al weer vergeten. Er zijn in Moldavië veel minder rivieren dan in Nederland. Eigenlijk zag de Nistru er heel normaal uit. Het was vrij breed met een grote brug erover. En aan de andere kant van de rivier lag dus Transnistrië.
De brug zelf zag er van de verte ook heel normaal uit. Maar toen we op de brug liepen merkte ik toch een groot verschil met de bruggen die ik in Nederland ken. Er zaten namelijk gaten in het betonnen wegdek. Op sommige plaatsen in het voetgangersgedeelte zag je het water. De gaten waren niet groot, je schoen past er amper in, maar samen met de harde wind die er stond en het idee dat er aan het einde van de brug een onwettig land begint was het toch een gedenkwaardige tocht op de brug over de Nistru. Halverwege de brug zijn we weer terug gekeerd. Weer voet op veilige Moldavische bodem kwam er een agent naar ons toe.
Hij vroeg ons wat we bij ons hadden en Anatol vertelde dat ik uit Nederland kwam. De agent stelde mij een paar vragen. Ik verstond de eerste helft van zijn vraag. Hoe ik het vond in Moldavië. Ik zei heel beleefd dat ik het leuk vind in Moldavië en dat ik van Moldavië houdt. Waarop de twee mannen erg moesten lachen. Even verderop vertelde Anatol wat de agent had gevraagd. Of ik van Moldavië hield en van de gaten in de wegen van Moldavië. Waarop ik dus had gezegd dat ik van de gaten in de wegen houdt. Oeps!
23 Maart 2008 - 10:41
Marieske:
Transnistrie... een soort uhhh... Friesland dus? :P -
23 Maart 2008 - 11:37
JM:
@Marieske: en bedankt :D
@Alida: Leuke verhaaltjes. Vrolijk pasen alvast daar jij nog een weekje moet wachten.
Jan Marten -
24 Maart 2008 - 14:59
Jan:
@JM: over een wéékje 27 APRIL? is dat de friese kalender ofzow? -
24 Maart 2008 - 18:54
Danara:
Hoe cool! Ik kan me voorstellen dat het wel wat engig was om dat rivierwater zo te zien. Maar met beton kan je niet veel kanten op dus lijkt het me wel erg sterk.
En heb je alles gehad, krijg je nog van die flappies op je dak! Memorabele beweegredenen om naar Moldavie te gaan: Ik houd van gaten in wegen! :P -
01 April 2008 - 17:33
Piet Dudink:
Verderop staan ze met kalasnikovs aan de grens. Als je in Straseni komt, ga naar Sunrise en doe de groeten aan iedereen.Veronica, en al de dames daar.Dan naar Rainbow en doe Tatjana de groeten en al de andere dames daar van Piet