Mislukte eierkoeken. - Reisverslag uit Chisinau, Moldavië van Alida - WaarBenJij.nu Mislukte eierkoeken. - Reisverslag uit Chisinau, Moldavië van Alida - WaarBenJij.nu

Mislukte eierkoeken.

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Alida

21 December 2009 | Moldavië, Chisinau

Keer op keer probeer ik om eierkoeken te bakken. Dit is de derde keer, maar ik denk dat ik het maar beter kan opgeven. Eierkoeken bakken is niet echt mijn talent. Misschien is het zelfs niet mogelijk zonder het gebruik van basterdsuiker. Want iedere keer volg ik braaf het recept (nu al 3 verschillende recepten geprobeerd) alleen vervang ik de basterdsuiker voor normale suiker, want basterdsuiker is hier gek genoeg niet te krijgen.

Soms sta ik nog wel eens versteld van de supermarkten hier. Ik begrijp dat drop en hagelslag echt Nederlands zijn, maar andijvie, basterdsuiker, zakje verse soepgroenten, slavinken, eierkoeken, ontbijtkoek of beschuit, dat zijn toch dingen die je overal kan kopen? Niet dus!

Goed ik wens jullie allemaal een paar fijne kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar!
(verwacht maar geen blogjes van mij, want ik zit dan in Roemenie!!)

• 31 December 2009 - 19:51

Marjolijn:

Lieve Alida,

Ik heb nog nooit eierkoeken gebakken dus ik kan je niet helpen. Ik hoop dat je een goede tijd hebt (gehad) in Roemenië. We hebben zondag in de kerk het een en ander gezien van je activiteiten. Wat prachtig dat jullie daar op zoveel plaatsen het Evangelie kunnen doorgeven!
    Ik wens je Gods zegen en nabijheid in 2010.