Lakens wassen - Reisverslag uit Chisinau, Moldavië van Alida - WaarBenJij.nu Lakens wassen - Reisverslag uit Chisinau, Moldavië van Alida - WaarBenJij.nu

Lakens wassen

Blijf op de hoogte en volg Alida

17 Juli 2008 | Moldavië, Chisinau

In mijn vorige log schreef ik iets over verven. Dat is dus niet door gegaan om de een of andere reden. In plaats daarvan heb ik me nuttig gemaakt met onkruid wieden en beddengoed wassen. In de tuin werken is niet mijn hobby, maar het is eigenlijk best leuk om te doen. Het weer was de laatste dagen best lekker. Iets minder warm en een lekker briesje erbij. Ideaal weer om te zeilen! (Er is hier alleen geen water in de buurt, maar het was perfect zeilweer!)

Lakens wassen is ook niet echt het vervelendste werk wat ik me kan voorstellen. Ieder half uur een was erin en eruit, buiten ophangen en dan de wind haar werk laten doen. Tussendoor heb ik nog wat nieuwe Roemeense woordjes geleerd! Vrijdag aan het eind van de dag was nog wel even aanpoten. Er kwamen mensen terug uit Roemenië, die ook graag een schoon bed wilde. Dus heb ik nog vijf bedden opgemaakt. Nog even snel de kamer gestofzuigd en het zag er weer netjes uit voor deze nieuwe gasten.

OM werkt deze zomer met een heel gecompliceerd schema. Iedere keer komen er groepen mensen voor een paar dagen, vervolgens vertrekken ze voor 1 of 2 weken naar dorpen en steden in Moldavië, en komen dan weer voor een paar dagen terug. In de tussentijd zijn er weer andere groepen te gast bij OM. Het is natuurlijk wel prettig als alle gasten in een schoon bed en in een schone kamer terecht kunnen! Dat betekent dat de wasmachine en stofzuiger hier overuren draaien!

Gister heb ik heerlijk geluierd in een park, hier ergens in Chisinau. Eerst ben ik nog op zoek gegaan naar Engelstalige tijdschriften of kranten. Helaas heb ik nog geen kiosk of boekwinkel gevonden waar je dat kan kopen. In een boekwinkel wachtte mij wel een andere verrassing. Ik hoorde Nederlands! Aan het accent te horen kwamen ze ergens uit het Oosten van Nederland en ze vertelde me dat ze vrijwilligerswerk hadden gedaan in een bejaardentehuis. Na een gezellig praatje (in het Nederlands! Wat een verademing na 3 weken min of meer Engels en Roemeens te spreken) namen we afscheid. Uiteindelijk vond ik in een kiosk een sudoku-boekje en ben daarmee in het park gaan zitten .Heerlijk, lekker rustig en koel onder de bomen!

• 18 Juli 2008 - 20:16

Ben En Ineke:

hallo Alida, voor een wasje draai jij je hand niet meer om! Fijn dat je ook tijd voor je zelf hebt en weer even je oude "taal" te kunnen spreken. We hebben bewondering voor je hoor!Wij waren te klussen bij Karin en Bas, ook erg leuk, maar heel vermoeiend!Je hoort er vast nog wel meer van. Groetjes ban Ben en Ineke

• 19 Juli 2008 - 21:33

Maaike:

Hoi Alida!
    Jij komt straks terug als een volleerd poetster en huisvrouw! :) Hoe lang hebben de kinderen die je normaal lesgeeft nu vakantie? Het klinkt alsof je het in de tussentijd best druk hebt! Misschien ook wel lekker, want anders moet je zoveel sudoku's maken! Als je nog leuke tijdschriften oid uit Nederland wilt hebben, dan moet je het maar zeggen! Dan stuur ik iets op! Veel plezier nog!
    Liefs Maaike

• 24 Juli 2008 - 20:02

Mama:

hoi Alida,
    ALs je dit leest ben je terug van,'t lijkt wel een safari-reis...
    Je zult dan ook wel héél véél te vertellen hebben en lekker opgebruind te zijn!
    En ik hoop dat onze enveloppe nog net op het postkantoor in Chisinau ligt te wachten..
    Ik vond het wel erg leuk om op zo veel verschillende tijden een sms-je van je te krijgen en te sturen..
    En inderdaad word je bijna een échte interieur-verzorgster.. Dat wordt wat voor de toekomst!

• 29 Juli 2008 - 09:49

Karin:

Klinkt goed Alida! Lekker genieten van het mooie weer!
    Ook ik ben in de tuin bezig geweest. Tussen alle mieren, padden, kikkers en kattenpoep in! :P
    Toch ziet de tuin er nog niet veel mooier uit hoor ;) Maar over een weekje ofzo krijgen we een tuinhuisje en misschien dat we dan ook de tuin meteen onder handen nemen.
    En het wasje in de zon is inderdaad zo droog :D Heerlijk!!

• 04 Augustus 2008 - 09:59

Danara:

Er komt volgende week weer wat Nederlands op je deurmat... euh, in het Postkantoortje met die vriendelijke man :P Ik hoop dat het allemaal goed gaat!
    XXX