Gezellig! - Reisverslag uit Chisinau, Moldavië van Alida - WaarBenJij.nu Gezellig! - Reisverslag uit Chisinau, Moldavië van Alida - WaarBenJij.nu

Gezellig!

Blijf op de hoogte en volg Alida

07 Mei 2008 | Moldavië, Chisinau

Regen, regen, regen. Ik hoop dat mijn zusje nog aan iets anders kan denken, als ze terugdenkt aan de tien dagen in het prachtige Moldavië! Ik heb echt genoten van de tijd dat ze hier was, maar helaas is er een tijd van komen en een tijd van gaan.
Het was heerlijk om even bij te praten en samen te kunnen lachen om de Amerikanen, Brazilianen en Moldaven die geen drop lusten. Zou het dan toch echt alleen iets voor Nederlanders zijn?

En die stroopwafels die hier toch wel erg snel gingen, de zelfgemaakte mamaliga (veel beter dan in het vliegtuig!), de smintina die over bij wordt gegeten, de wc in het dorp, de mensen hier bij OM, kennismaking met mijn drie leerlingen, de ontbijtafdeling in de supermarkt, de schattige hoedjes van de caissières. Een koude, lauwe en warme douche, de bussen, Moldavische chocola en de markt.

Ik hoop dat je ervan genoten hebt! Het was echt super gezellig dat je er was, en het is nu wel een beetje wennen om weer het gewone leven te beginnen. Lesgeven, wassen en flink aan de studie! Want ik ben door deze vakantie weer helemaal gemotiveerd om zo snel mogelijk beter Roemeens te leren om meer te kunnen verstaan en te kunnen vertellen in deze prachtige taal!
(Bovendien schijnt de zon, dus ik ga zo ff op mijn balkonnetje zitten!)

• 07 Mei 2008 - 20:28

Mama:

hoi, wat je al niet op de wc kunt doen.. Krant lezen, wat mijn opa vroeger graag deed ; of puzzelen, bijv sudoku.. of sms-en.. Dit tijdverdrijf op de wc blijft dus in de fam..?
    Enne gelukkig dat je ook weer eens op je balkon kon zitten.. Wij genieten al dagen van de zon en een korte broek..

• 07 Mei 2008 - 20:38

Danara:

Hmm heerlijk he? Het zonnetje! Ik heb al een rode gloed op mijn huid die langzaamaan heel mooi bruin begint te worden! Zo vind ik het helemaal niet erg om te kamperen in begin mei. Het valt nu wel mee met de nachtkou.
    ik ga zeker mijn best doen om alle preken voor je op te schrijven. Misschien typ ik de beste voor je uit. Ik ga dit jaar Herman Boon ontlopen en kijken of ik Reinier Sonneveld nog ergens zie. De laatste heeft btw een boekje geschreven, te koop voor 1 euro in alle... (nou ja, alle??!) boekwinkels. Het gaat iig over wat Christenen nou geloven. Ik ga het denk ik kopen om te kijken of ik het er wel mee eens ben!! :P
    Ik spreek je schnell!!
    XXX van Tamara

• 25 Mei 2008 - 17:48

Willemijn:

*Een tomaatje wat wel erg rood wordt* en een *diepe zucht* Ik zie nu dat ik nog niet op deze blog heb gereageerd!! Terwijl het toch wel over mijn verblijf gaat. Mijn excuses hiervoor. Alida, ik heb het zeker leuk gevonden en tja alles heb je hierboven al genoemd. Ik kan nu iedereen hier gerust stellen, dat je het echt wel goed hebt daar met al die mensen en vrienden om je heen. Ondanks dat het water niet altijd even warm is en de regen die er valt. Alida, nog een hele goede tijd daar en ik hoop dat ik je in november weer terug zie op schiphol!! Bye -xxx-