Appels, appels en nog eens appels! - Reisverslag uit Chisinau, Moldavië van Alida - WaarBenJij.nu Appels, appels en nog eens appels! - Reisverslag uit Chisinau, Moldavië van Alida - WaarBenJij.nu

Appels, appels en nog eens appels!

Blijf op de hoogte en volg Alida

21 September 2008 | Moldavië, Chisinau

Appels, appels en nog eens appels!
Wist je dat er een appelboom in onze tuin staat? Een geweldige appelboom met heel veel appels! Al de hele zomer kijk ik rijkhalzend uit naar de tijd dat je die appels echt kunt eten! Want ik kwam er wel achter dat die appels niet echt heel erg lekker zijn als ze nog niet rijp zijn!!!

Goed.. een paar weken geleden kwam de langverwachte tijd. Eetbare appels! Ja, ze zien er niet uit! Bruine plekken, rare stukjes schil en af een toe een verdwaalde worm. Maar... je kunt er wel van alles mee doen! Dus kom maar op met jullie appelrecepten!!

Appelmoes heb ik al gemaakt. Net als appelflappen! Mijn moldavische huisgenootjes hadden het over placinta met appel. Pardon? Hoe kun je een appelflap nu weer een placinta noemen. Maar ja, kooktechnisch gesproken is het een soort van placinta. Maar Katrin en ik lagen wel helemaal dubbel! De appelmoes werd denk ik een beetje verward met appeljam! Ik at het met gebakken aardappeltjes (zeg nu zelf, dat is toch echt een goede combinatie!) wat door de moldaven als iets vreemd werd ervaren. Tja..

• 21 September 2008 - 19:36

Hmampaulssen:

als iemand in moldova is kan die even met mij contact opnemen heb daar en bekende zitten groetjes hmampaulssen@home.nl