Een gezellig maar druk weekend - Reisverslag uit Chisinau, Moldavië van Alida - WaarBenJij.nu Een gezellig maar druk weekend - Reisverslag uit Chisinau, Moldavië van Alida - WaarBenJij.nu

Een gezellig maar druk weekend

Blijf op de hoogte en volg Alida

25 Februari 2008 | Moldavië, Chisinau

Het blijft hier steeds langer licht, en wordt steeds eerder licht 's ochtends. Heerlijk! Het is nu al bijna 6 uur s' avonds, en nog steeds licht! Dat is echt een groot verschil met toen ik er net was! Toen was het om half 5 al bijna donker! Ook 's ochtends vroeg merk ik het heel erg! Ik hoef geen licht meer aan te doen bij het ontbijt!

Ik heb een heel druk en spannend weekend achter de rug! Vrijdagavond ben ik blijven eten bij Fulco en Jeanine. Olga, mijn huisgenootje, en een Duits meisje zouden ook komen! Uiteindelijk bleven er nog twee anderen eten, het was dus erg gezellig en druk! We hebben Uno gespeeld, dit keer voornamelijk in het Engels. Het Duitse meisje is hier sinds oktober en spreekt een beetje Russisch en Roemeens.

Zaterdag ben ik met een Nederlands meisje de stad in geweest. Op bezoek bij een Amerikaans echtpaar date en lijst bijhoudt van alle buitenlandse zendelingen in Moldavië. Ik had deze mensen al ontmoet in het ziekenhuis, maar nu dus weer. We hebben heel wat gepraat, en ik ben weer iets wijzer van de politieke situatie hier in Moldavië. Het zoeken naar het goede appartement is nog wel een sport opzich. Het was aan een grote weg en we hadden echt geen flauw idee aan welke kant van de straat het moest zijn. Dat is in Nederland soms al wel lastig, maar hier in Moldavië zijn ze ook nog vrij zuinig met huisnummers! Soms staan er wel huisnummers gekalkt op de muren van de flats, maar bij winkels en huizen vaak ook niet! Uiteindelijk vonden we het wel hoor!

Daarna hebben we gegeten in een restaurantje met moldavisch eten. Het interieur was een beetje kil en saai, maar het eten was erg lekker. Je kon een dienblad pakken en dan het eten uitkiezen wat je wilde. Dat moest je dan aanwijzen (of eigenlijk hoor je dat te zeggen) en dat werd dan weer gewogen. Ja, de soep, de salade, alles wat je koos, werd gewogen. Uiteindelijk kreeg je een paar stickers op een papiertje en dat kon je dan bij de kassa afgeven. Ik heb zo'n vermoeden dat ik hier vaker ga komen!

Na wat boodschappen doen ben ik naar Shauna gegaan. Ik weet niet of ik al eerder over haar geschreven hebt, maar zij is een Amerikaanse leerkracht van een amerikaanse familie die hier ook in Moldavie woont. Ze geeft les aan drie meiden die even oud zijn als 'mijn' drie meiden! Zij is hier al sinds de zomer. Haar familie is nu voor een paar weken naar Amerika, en dus kwam ik een nachtje logeren! We hebben een heel appart soort Goulash gegeten (wat meer weg had van macaroni) en ons vermaakt met Yatzee en Pride and prejudice. Eindelijk heb ik dan ook deze film gezien! Ik heb hier trouwens in één maand al meer films gezien dan normaal in een heel jaar. Nu kan dat al snel, want ik keek eigenlijk nooit films. De films die ik hier heb gezien waren wel met ondertiteling, maar dan met Engelse, Russische of Roemeense ondertiteling. Af en toe heb ik wat uitleg nodig, maar het grootste gedeelte snap ik wel!

Zondag ben ik met Shauna naar een grote kerk geweest. De hele dienst was in het Roemeens! Bij het zingen is dat geen probleem, maar met de preek is dat lichtelijk saai. Er was neimand om het ons te vertalen. Je snapt wel dat we blij waren toen er een Turkse zendeling was die wat over zijn werk ging vertellen in het Engels!

Tot zover mijn weekend! Groetjes!!!!

• 25 Februari 2008 - 22:58

Danara:

Veet Awesome! Er komt ooit een brief voor je aan! Ooit hoor je? Geen idee of jij er dan nog bent... Maar hij KOMT aan!
    :D Ik had er veel plezier aan beleefd om hem te schrijven! Dus als ie er is: Veel lees plezier toegewensd
    XXX van Tamara

• 26 Februari 2008 - 16:06

G En A Dommerholt:

Hoi Alida,
    Watleuk om je belevenissen te lezen en dat zijn er er al heel wat!Sommige zijn voor ons herkenbaar zoals hetbusje en het Post kantoor.Wat een leuke foto van jou met Noa,Dina en Jada zo te zien zijn ze helemaal op hun gemak bij je.
    Fijn dat je het ook leuk vindt om hun les te geven,wij zijn er ook zo blij mee.
    Wat een gedoe voor de werk vergunning,wat hebben we het in ons land dan gemakklijk.
    Gelukkig dat je gezond verklaard werd.We hebben je gebedspunten gelezen en bidden ook voor jou.Alida heel veel sterkte en inspiratie gewenst met Groetjes en Liefs van Ger en Anneke. P.S.We hebben genoten van de brieven!

• 27 Februari 2008 - 10:36

Maaike:

Hooi!
    Klinkt alsof je het nog steeds lekker naar je zin hebt daar! Fijn heej!! Ik vind het leuk om al je avonturen te lezen! :) Misschien kun je ze ooit bundelen tot een boek: "Alida en haar avontuurlijke avonturenreis naar het avontuurlijke Moldavië!"
    Het is hier al de hele week lenteweer! Heerlijk! Het is wel koud, maar erg lekker dat het zonnetje schijnt!
    Nou, succes verder maar weer!
    Kusje, Maaike

• 01 Maart 2008 - 16:51

Karin:

Klinkt als een druk maar geslaagd weekend Alida! Tof joh! De tijd zal wel vliegen daar, of niet?