Voet op moldavische bodem en koninginnedag
Door: Webmasters zusje @moldova
Blijf op de hoogte en volg Alida
29 April 2008 | Moldavië, Chisinau
Waar was Alida? Alleen maar mannen die aandrongen met ‘Taxi Taxi Taxi’. Ik antwoordde toch echt duidelijk dat ik geen taxi nodig had. Maar toch moest dit nog 50 keer door 25 verschillende mannen aan mijn gevraagd worden. Gelukkig stond Alida daar vanuit het niets, samen met Noa en Jeanine. Eindelijk zag ik Alida weer!
Na een rondleiding in haar huis en in het OM gebouw, ging we ons verkleden voor het Nederlandse koningendagfeest op de ambassade. Jeanine had ons aangeraden om niet in oranje kleding met oranje feestmutsen te komen. Dat was maar goed ook. Het ‘koningendagfeest’ vond plaats in een soort balzaal met allemaal net geklede mensen. Stonden wij daar in onze spijkerbroek en T-shirt tussen de mannen in pak en vrouwen met galajurken. Er stonden lange tafels met Hollandse hapjes en gerechten. Als echte Nederlanders ( het was gratis:)) storten wij ons op de toastjes met haring en zalm, soesjes, stukjes fruit, kroketten en frikadellen, spiesjes met kip en salades. En niet te vergeten de glaasjes oranje bitter en advocaat en… kaas!
Terwijl wij (familie Dommerholt en Alida en ik) langs de tafels liepen, probeerde we de Nederlanders te ontdekken. Dit was zeer moeilijk, omdat er zeer weinig Nederlands aanwezig waren. Ik ben nog nooit bij een Nederlands koningendagfeest geweest, waar nog geen 10% van de aanwezigen Nederlands waren. Wat een aparte dag was dit voor mij. Het ene moment zaten/stonden we in de bus en voelde ik mij een rijke buitenlander. Het andere moment stond ik in een balzaal en voelde ik mij een buitenstaander. Dit vanwege mijn nationaliteit en mijn kleding.
Voor de geïnteresseerde dit wordt dus met uw belastinggeld gedaan. Na afloop van dit bijzondere ‘feest’ kregen de gasten een oranje lichtje en een stukje Goudse kaas. Helaas was er van dat laatste niet genoeg ingevlogen, en verlieten wij zonder kaas de ambassade.
Groeten Willemijn (en natuurlijk van Alida).
29 April 2008 - 19:06
Mama:
hoi Willemijn, fijn dat jullie elkaar hebben gevonden. geniet van de inhoud van de koffer..
Hopenlijk kun je nog lekker in het zonnetje zitten .. komende dagen wordt het beter zeggen ze.. groetjes, -
05 Mei 2008 - 10:25
Mama:
hoi Willemijn, mocht je dit nog lezen op Moldavische grond.. dan wensen we je vanuit Haarlem een goede reis terug naar huis, vanavond!
Geef Alida nog een paar dikke knuffels van ons allen, extra!
We zijn benieuwd naar al je verhalen, ervaringen, foto's en filmpjes..
Tot vanavond.. -
06 Mei 2008 - 17:46
Karin:
Ach ja ons belastinggeld wordt wel aan meer dingen uitgegeven waar ik het niet mee eens ben, maar wat doe je eraan he? (zorgen dat je ook rijk wordt! boehaha! ;) nee hoor grapje!)
Ondanks mijn ietwat late reactie, toch nog een fijne koninginnedag gewenst aan jullie beide :) -
07 Mei 2008 - 20:14
Danara:
Whiii he! Willemijn, onwijs cool dat je ook deze onderneming genomen heb! Alida was er erg blij mee! (en nu blijft ze tenminste niet nog eens drie jaar langer!)
XXX