9 preken per week. - Reisverslag uit Chisinau, Moldavië van Alida - WaarBenJij.nu 9 preken per week. - Reisverslag uit Chisinau, Moldavië van Alida - WaarBenJij.nu

9 preken per week.

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Alida

30 Oktober 2009 | Moldavië, Chisinau

Mijn werk met internationale communicatie krijgt steeds meer vorm. Deze week kreeg ik de juiste bevoegdheden om mijn verhalen op een interne site te zetten. Van daaruit zijn er anderen die er voor zorgen dat deze verhalen op de internationale OM website komen.

Dinsdag kwam ons hele team samen in Chisinau. Voor mij de ideale mogelijkheid om er achter te komen welke interessante dingen zich afspelen in het leven + werk van mijn teamleden.

Bijvoorbeeld de jongens van Delta. 3 jongens van 19, 20 en 22 jaar oud zijn dit voorjaar begonnen met een speciaal vrijwilligersjaar van OM. Na het trainingsprogramma van 10 weken wat ik ook in het voorjaar gevolgd heb werken ze steeds 3 maanden in een van de kerken van de jongens. Ze zijn nu in het dorp van Eduard, een van de jongens. Heel timide begonnen ze met de presentatie. Maar op het einde vertelde de leider van dit project dat deze jongens iedere week moeten preken. Iedere week? Ik weet dat mensen hier in Moldavië preken zonder enige opleiding. De enige vereiste is dat je van het mannelijke geslacht bent. Maar dat deze jonge mannen iedere week moeten preken is nogal wat. Omdat ik voor het artikel wat ik over hen schreef nog wat extra informatie nodig had sprak ik de volgende dag nog even met hen. Dat van iedere week preken klopte niet helemaal. Er wordt ieder van hen verwacht om iedere kerkdienst te preken. En er zijn drie kerkdiensten in een week. Dus dat betekent iedere week drie keer preken. En voor de gemeente betekent dat iedere week 9 Delta-preken aanhoren. Ik stond wel even met mijn mond vol tanden.

Dit weekend ben ik weer op stap. Vrijdag vertrek ik naar Paicu daar breng ik een bezoekje aan het dagcentrum voor kinderen en het voedselproject voor de ouderen. Er is ook een PLM-team in Paicu die ik ook gelijk kan ontmoeten. Verder ga ik dinsdag met Stefanie naar Burlaceni – een ander dorp in het zuiden om daar een voedselproject voor ouderen te bezoeken. Verder werk ik dit weekend gewoon een beetje mee met het lokale team in Paicu. Waarschijnlijk een weekend vol inspiratie voor nieuwe verhalen! (En tegelijk kan ik wat tijd met Kate, een goede vriendin van mij, doorbrengen, want zij woont tegenwoordig in Paicu!)

• 07 November 2009 - 21:54

Mama:

leuk Alida, dat je internationale communicatie steeds meer vorm krijgt... komt dat dan ook op een site, en zoja welke? Kunnen we mee lezen. Veel sterkte en plezier en Gods zegen hier mee...
    Ook leuk om elkaar vanavond zo ff bij de babbelen door de telefoon. Groetjes...