8 maart: vrouwendag
Blijf op de hoogte en volg Alida
15 Maart 2009 | Moldavië, Chisinau
Afgelopen maandag vierden we deze dag met alle vrouwen van ons team. Eerst een wandeling door het park, en daarna met z’n allen naar “la placenta”, een restaurant waar ze Moldavische gerechten serveren. Gezellig om met zoveel vrouwen aan één tafel te zitten. Om vervolgens aan de reis naar huis te beginnen. In de trolleybus waren we met zoveel buitenlanders een beetje te luid en te melig. Een dronken oude man kon daar niet zo goed tegen en begon ons heel luid toe te spreken dat we in Moldavië waren en dus Moldavisch moesten spreken. Om vervolgens aan ieder van ons te vragen op welke partij we gaan stemmen in april. Ja, de verkiezingcampagne is in volle gang. In de stad hangen borden van allerlei partijen. Ik ben blij dat het voor de bevolking leeft. Dat mensen er over nadenken op welke partij ze zullen stemmen. En hoewel ik niet mag stemmen, zal ik me er de komende weken toch in gaan verdiepen. Het is goed om te weten wat er speelt in het land waar je woont!
De viering van de internationale vrouwendag hebben we afgesloten met taart en een echte meidenfilm “while you were sleeping”. Ook kwamen de jongens nog even langs om ons te vertellen hoe goed het is dat er vrouwen op de wereld zijn, wat wij voor hen betekenen en meer van dat soort tranentrekkende verhalen. Om vervolgens aan iedereen een rode tulp te geven! En zoals dat heel normaal is, hier in Moldavië, zat er een elastiekje om de tulp. Als echte Nederlander snap ik echt niet hoe je dat kunt doen!!!!
PS. Ik ben halverwege met het breien van mijn sok. Mijn eerste poging heb ik gestaakt en uit elkaar gehaald toen ik ongeveer bij de hiel was, omdat hij echt veel te breed was. Nu ben ik al voorbij de hiel en hij ziet er een stuk beter uit. Nog een paar avonden en mijn eerste sok is klaar!!!
Hier weer wat foto's van alida:
15 Maart 2009 - 16:45
Mama:
Wauw, Alida, Wat knap van je dat je eerste sok al klaar is(volgens sms..)We zullen het oma vertellen! Én zit hij ook lekker?
En wat leuk om die tulpen in de vaas te zien, hopenlijk bloeien ze nog een paar dagen. En leuk al die bowlingschoenen op rij, herkenbare foto!
Groetjes, en ook succes in deze nieuwe week weer.
21 Maart 2009 - 19:19
Karin:
hahaha geweldig die ark van noach!!
Hee maar een elastiekje om de tulp?? Waar is dat nu weer goed voor! Zo zonde!
Ennu zo'n dag voor vrouwen; klinkt goed :D moeten we hier ook maar doen en dan krijgt iedere vrouw haar lengte in chocola (gewicht is iets minder eerlijk verdeeld :P hihihi) -
21 Maart 2009 - 19:29
Janneke:
he, Alida,
Nog 1 nachtje slapen en dan ben je jarig. Maak er maar een topdag van, he! Je wordt toch maar 1 keer 24 jaar!
Ik vind het echt grappig om te lezen, dat je een sok aan het breien bent, echt heel knap! Vandaag ben ik met mijn moeder gaan winkelen en we hebben een heel mooi jurkje gevonden. echt heel schattig.
Leuk, zo'n dag dat de vrouwen in het zonnetje worden gezet, lijkt een beetje op moederdag! Maar dan voor elke vrouw!
fijne avond en groeten van Janneke :) -
29 Maart 2009 - 12:40
Frans:
Dat elastiekje is (misschien inmiddels wel duidelijk) om te verhullen dat de kwaliteit nu niet echt heel hoog is van die tulpen. Dus een elastiekje er om en ze staan zomaar 10 dagen in een vaas. Prahtig. als je het elastiekje er af haalt valt de tulp binnen 2 dagen uit elkaar. Maar nog erger als je een boeket koopt, ziet er heeeeeeel mooi uit maar als je het thuis uit het plastic haalt zie je hoe ingewikkeld en met veel geuld bijna elke bloem is voorzien van ijzerdraad en plastic hulpmiddelen om het er goed uit te laten zien. Moldavie, kwaliteit is niet belangrijk, als het er maar goed uitziet! -
30 Maart 2009 - 14:47
Danara: